Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Opitý vodič zrazil v sobotu v Kráľovskom Chlmci troch chodcov

Ilustračné foto Foto: TASR/Michal Svítok

Jedna žena prišla o život, ďalšia utrpela ťažké zranenia a tretí chodec sa zranil ľahko.

Trebišov 8. augusta (TASR) - Policajný vyšetrovateľ obvinil opitého vodiča, ktorý na chodníku v Kráľovskom Chlmci v okrese Trebišov zrazil v sobotu (6.8.) troch chodcov. Jedna žena prišla o život, ďalšia utrpela ťažké zranenia a tretí chodec sa zranil ľahko.

"Vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Trebišove obvinil 53-ročného vodiča z trestných činov usmrtenia, ublíženia na zdraví a ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. Zároveň vyšetrovateľ Policajného zboru spracoval podnet na podanie návrhu na vzatie obvineného muža do väzby. Sudca dnes rozhodol o vzatí obvineného do väzby," informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach Jana Mésarová s tým, že mužovi hrozí za tieto skutky trest odňatia slobody až na desať rokov.

Trebišovskí policajti začali trestné stíhanie aj pre trestný čin neposkytnutia pomoci, z ktorého je podozrivý spolujazdec vo vozidle VW Passat, ktoré zrazilo na chodníku troch chodcov. "Podozrivý, 42-ročný muž z okresu Trebišov, zraneným chodcom neposkytol potrebnú pomoc, hoci tak mohol urobiť bez nebezpečenstva pre seba alebo iného. Zatiaľ v danej veci nebolo vznesené obvinenie konkrétnej osobe," dodala Mésarová.