Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

HROZÍ MU AŽ DOŽIVOTIE: Mladík okradol ženu, potom sa ju pokúsil zabiť

Z obzvlášť závažného zločinu vraždy v štádiu pokusu obvinila polícia v nedeľu (7.10.) 18-ročného mladíka z okresu Sobrance. Foto: TASR - KR PZ Košice

V bezvládnom stave ju nechal ležať v komore rodinného domu a predtým, ako z miesta činu odišiel, pustil plyn z propán-butánovej fľaše, ktorá sa nachádzala v jej blízkosti.

Lúčky 8. októbra (TASR) - Z obzvlášť závažného zločinu vraždy v štádiu pokusu obvinila polícia v nedeľu (7.10.) 18-ročného mladíka z okresu Sobrance. Ako TASR informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach Lenka Ivanová, s dôchodkyňou je v príbuzenskom vzťahu.

"Obvinený muž v sobotu (6.10.) v nočných hodinách, v jednom z rodinných domov v obci Lúčky v Michalovskom okrese po tom, ako mu poškodená 74-ročná žena odmietla vydať finančnú hotovosť, ju opakovane udrel do oblasti hlavy a následne jej odcudzil finančnú hotovosť vo výške 240 eur. V bezvládnom stave ju nechal ležať v komore rodinného domu a predtým, ako z miesta činu odišiel, s úmyslom ženu usmrtiť pustil plyn z propán-butánovej fľaše, ktorá sa nachádzala v jej blízkosti," spresnila Ivanová s tým, že podľa predbežnej lekárskej správy spôsobil žene ťažkú ujmu na zdraví.

Ako Ivanová pokračovala, mladíka umiestnili do cely policajného zaistenia s podnetom na jeho väzobné stíhanie. V prípade dokázania viny mu hrozí trest odňatia slobody na 20 až 25 rokov alebo trest odňatia slobody na doživotie.

Ženu počas zásahu záchranárov vyniesli z priestorov rodinného domu hasiči, ktorí boli na mieste z dôvodu úniku plynu. Podľa Košickej záchranky pacientku previezli na centrálny príjem v Michalovciach v život ohrozujúcom stave.