Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

Nevodičovi pod vplyvom alkoholu z okresu Košice hrozí až rok väzenia

Na križovatke ulíc Slanecká a Ladožská v Košiciach došlo 15. januára 2018 k dopravnej nehode. Mal ju spôsobiť nevodič pod vplyvom alkoholu. Foto: TASR - KR PZ Košice

Na križovatke ulíc Slanecká a Ladožská zrejme nerešpektoval svetelné signalizačné zariadenie, prešiel na červený signál, následkom čoho došlo k zrážke s osobným motorovým vozidlom Škoda Octavia.

Košice 16. januára (TASR) - Na križovatke ulíc Slanecká a Ladožská v Košiciach došlo v pondelok (15.1.) podvečer k dopravnej nehode. Mal ju spôsobiť nevodič pod vplyvom alkoholu. TASR o tom v utorok informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach Lenka Ivanová.

"Podľa doterajších zistení 24-ročný Ján z okresu Košice okolie aj napriek tomu, že nie je držiteľom vodičského oprávnenia, mal viesť osobné motorové vozidlo značky Fiat Marengo po Slaneckej ulici, smerom do centra mesta," uviedla Ivanová s tým, že na križovatke ulíc Slanecká a Ladožská zrejme nerešpektoval svetelné signalizačné zariadenie, prešiel na červený signál, následkom čoho došlo k zrážke s osobným motorovým vozidlom Škoda Octavia, s ktorým v tom čase 28-ročný Rastislav z Košíc odbočoval na zelený signál.

Vodiči pri nehode neutrpeli zranenia. Podľa predbežnej lekárskej správy však päťročná spolujazdkyňa zo Škody Octavia skončila s ľahkými zraneniami. Vodiči sa po dopravnej nehode podrobili dychovej skúške, pričom dychová skúška vodiča vozidla značky Fiat Marengo bola pozitívna s výsledkom 0,99 miligramu na liter alkoholu v dychu, čo je 2,06 promile.

"Predbežná celková škoda na vozidlách bola vyčíslená na 5000 eur. Vodiča umiestnili do cely policajného zaistenia a zároveň bolo voči nemu vznesené obvinenie pre prečin ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. V prípade dokázania viny mu hrozí až jeden rok za mrežami," priblížila krajská policajná hovorkyňa.

Presná príčina dopravnej nehody, bližšie okolnosti i miera zavinenia sú predmetom ďalšieho vyšetrovania.