Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 15. máj 2024Meniny má Žofia
< sekcia Regióny

Policajti zistili v Žilinskom kraji počas Veľkej noci 1381 priestupkov

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Jaroslav Novák

Z celkom 1381 priestupkov proti bezpečnosti a plynulosti cestnej premávky bolo 1369 u vodičov motorových vozidiel, dva u vodičov motocyklov a desať u cyklistov.

Žilina 13. apríla (TASR) – Polícia v Žilinskom kraji zistila počas uplynulých veľkonočných sviatkov 1381 priestupkov proti bezpečnosti a plynulosti cestnej premávky. TASR o tom vo štvrtok informovala žilinská krajská policajná hovorkyňa Zuzana Šefčíková.

Ako dodala, polícia robila od štvrtka (6. 4.) do utorka (11. 4.) zvýšený dohľad na cestách. "Verejnosť o zvýšených policajných kontrolách vedela, napriek tomu policajti v Žilinskom kraji vykonanými dychovými skúškami zistili požitie alkoholu do jedného promile v 11 prípadoch u vodičov a v štyroch prípadoch u cyklistov. Nad jedno promile zistili v desiatich prípadoch u vodičov a v troch prípadoch u cyklistov," skonštatovala Šefčíková.

Z celkom 1381 priestupkov proti bezpečnosti a plynulosti cestnej premávky bolo 1369 u vodičov motorových vozidiel, dva u vodičov motocyklov a desať u cyklistov. "V blokovom konaní bolo vyriešených 1315 vodičov motorových vozidiel a štyria cyklisti," dodala žilinská krajská policajná hovorkyňa.