Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Regióny

Poliaci oklamali výherný automat, sú v rukách polície

Ilustračné foto Foto: TASR/Štefan Puškáš

Poliaci mali elektronické zariadenia upravené na manipuláciu výherných automatov.

Košice 31. januára (TASR) - Polícia zadržala dvoch občanov Poľska vo veku 34 a 41 rokov, ktorí na výhernom automate v budove železničnej stanice v Košiciach dokázali pomocou špeciálne upraveného zariadenia načítať kredit vo výške 1265 eur. Túto "výhru" si následne nechali obsluhou herne vyplatiť, informoval dnes košický krajský policajný hovorca Alexander Szabó.

Akciu vykonala dvojica po spoločnej dohode s tretím Poliakom (38) 24. januára v obedňajších hodinách. "Po vyplatení odišli a peniaze si rozdelili pre vlastnú potrebu. Policajti u nich zaistili finančnú hotovosť v celkovej výške 8900 eur a dve elektronické zariadenia upravené na manipuláciu výherných automatov," konštatoval Szabó.

Poliaci môžu ísť za mreže až na dva roky

Policajti zaistili u Poliakov finančnú hotovosť v celkovej výške 8900 eur.
Foto: TASR/KRPZ v Prešove
Finančnú škodu spôsobili Poliaci spoločnosti so sídlom v okrese Prešov. Poverený príslušník Policajného zboru obvinil všetkých troch mužov z prečinu neoprávneného obohatenia spáchaného formou spolupáchateľstva. V prípade dokázania viny im hrozí až dvojročné väzenie.

"Dvaja obvinení boli po zadržaní umiestnení do cely policajného zaistenia, a tretí, po ktorom pátrajú, je na pohybe," dodal hovorca. Poverený príslušník spracoval návrh na ich vzatie do väzby.

Hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove Daniel Džobanik k prípadu uviedol, že spomínaní Poliaci sa mali na Slovensku zdržiavať najneskôr od 23. januára tohto roka, kedy sa ubytovali v hoteli vo Vranove nad Topľou. "Odtiaľ potom navštevovali rôzne herne v Prešovskom a Košickom kraji. Krádeží sa mali dopustiť v mestách Košice, Prešov, Humenné, Vranov nad Topľou, Michalovce, Snina, Poprad, Sobrance, Trebišov a Bardejov," uzavrel Džobanik.

Dve elektronické zariadenia upravené na manipuláciu výherných automatov
Foto: TASR/KRPZ v Prešove