Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Regióny

Počet respiračných ochorení v regióne Nitry stúpol

llustračné foto. Foto: TASR - Dano Veselský

Celkovo bolo hlásených 4499 prípadov, čo je v porovnaní s predchádzajúcim obdobím nárast o vyše 15 percent.

Nitra 19. marca (TASR) - Regionálny úrad verejného zdravotníctva (RÚVZ) v Nitre v uplynulom týždni zaznamenal zvýšenie výskytu akútnych respiračných chorôb na území Nitrianskeho kraja. Ako informoval, celkovo bolo hlásených 4499 prípadov, čo je v porovnaní s predchádzajúcim obdobím nárast o vyše 15 percent.

Napriek nárastu počtu respiračných ochorení počet prípadov chrípky v priebehu 11. kalendárneho týždňa klesol. "Celkovo bolo hlásených 635 ochorení, čo predstavuje pokles chorobnosti chrípky o 19,49 percenta oproti predchádzajúcemu kalendárnemu týždňu," uviedol RÚVZ v Nitre.

Ako doplnil, najviac chorých bolo v skupine nula- až päťročných detí. Priebeh ochorení bol komplikovaný u 89 osôb. "Z celkového počtu hlásených ochorení bolo 35,95 percenta zápalov prínosových dutín, 24,72 percenta zápalov pľúc a 39,33 percenta zápalov stredného ucha. Pre zvýšenú chorobnosť bol výchovno-vzdelávací proces prerušený v jednej materskej škole v Levickom a v jednej škôlke v Novozámockom okrese," informoval RÚVZ v Nitre.