Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 2. máj 2024Meniny má Žigmund
< sekcia Regióny

Počas jarných prázdnin ponúkne múzeum bohatý program

Banská Štiavnica.. Foto: TASR - Jana Vodnáková

Špeciálne vstupy pripravilo múzeum počas troch prázdninových týždňov do Štôlne Glanzenberg, ktorej ústie sa nachádza pri pamätníku padlým v 2. svetovej vojne na Kammerhofskej ulici.

Banská Štiavnica 10. februára (TASR) - Slovenské banské múzeum (SBM) v Banskej Štiavnici ponúkne počas jarných prázdnin bohatý program. Po zimnej prestávke sprístupní svoje expozície a ponúkne aj tvorivé aktivity. Ako informovalo múzeum, na prázdninový program pozýva od 17. februára do 10. marca.

"Jarné prázdniny v múzeu odštartujeme otvorením Banského múzea v prírode po zimnej prestávke," uviedli múzejníci s tým, že v tejto expozícii privítajú prvých návštevníkov v sobotu 17. februára od 9.00 h. V tento deň bude po zimnej prestávke pre návštevníkov otvorená aj ďalšia expozícia, a to Nový zámok.

Špeciálne vstupy pripravilo múzeum počas troch prázdninových týždňov do Štôlne Glanzenberg, ktorej ústie sa nachádza pri pamätníku padlým v 2. svetovej vojne na Kammerhofskej ulici. Vstup si môžu záujemcovia už aktuálne rezervovať.

"Pre rodiny s deťmi máme pripravenú bohatú ponuku tvorivých aktivít v Dielničke v Kammerhofe, v Envirodielničke v Handlovej, ale aj v expozícii Kammerhof - baníctvo na Slovensku prostredníctvom programu AHA! akadémia," uviedlo múzeum.

Na svoje si počas prázdnin prídu aj milovníci umenia, bohatú ponuku výstav im ponúkne Galéria Jozefa Kollára, a to vždy od stredy do soboty v čase od 9.00 do 17.00 h.