Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 6. máj 2024Meniny má Hermína
< sekcia Regióny

Nehoda na D1: Po zrážke zostalo auto prevrátené na strechu

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Pavol Zachar

Štyria z piatich účastníkov udalosti boli bez viditeľných zranení mimo vozidiel, piata osoba zostala uviaznutá v automobile, ktorý bol prevrátený na strechu.

Hôrka nad Váhom 26. apríla (TASR) - Šesť profesionálnych hasičov s tromi kusmi techniky zasahovalo vo štvrtok (25. 4.) popoludní pri dopravnej nehode na diaľnici D1 v katastri obce Hôrka nad Váhom. Po nehode dodávky a dvoch osobných áut zostalo jedno vozidlo prevrátené na strechu. Informoval o tom hovorca Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Trenčíne Marián Petrík.

Štyria z piatich účastníkov udalosti boli bez viditeľných zranení mimo vozidiel, piata osoba zostala uviaznutá v automobile, ktorý bol prevrátený na strechu. Uviaznutej osobe poskytli predlekársku prvú pomoc a po vyslobodení z vozidla zranenú osobu transportovali do sanitky. Preverili zdravotný stav aj ostatných účastníkov nehody, počas ktorého poskytli ošetrenie aj druhej osobe z prevráteného automobilu. Obe osoby následne transportovali na ďalšie ošetrenie do nemocnice.

Príslušníci HaZZ na vozidlách vykonali protipožiarne opatrenia. Dva poškodené automobily postupne naložili na vozidlá odťahovej služby, z vozovky odstránili prevádzkové kvapaliny. Následne bola diaľnica D1 čiastočne sprejazdnená v jednom jazdnom pruhu.