Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

Partizánske využije rezervný fond na dokumentáciu komunikácií

Ilustračná fotografia Foto: TASR/Branislav Caban

Do prvej zmeny rozpočtu tiež radnica zaradila nové čerpanie rezervného fondu v sume 967.000 eur.

Partizánske 7. marca (TASR) - Samospráva Partizánskeho má záujem zabezpečiť dokumentáciu miestnych komunikácií. Má byť predpokladom pre zavedenie regulovaného státia v meste, slúžiť bude aj ako pomoc pre vykonávanie zimnej údržby. Financie na tento účel vyčlenila radnica v prvej zmene rozpočtu.

Na dokumentáciu miestnych komunikácií pôjde z rezervného fondu 33.000 eur, túto sumu radnica presunula z položky prípravy na regulované státie, kde bolo pôvodne 100.000 eur. Vyššiu daň z nehnuteľností vo výške 100.000 eur zase plánuje samospráva použiť na rekonštrukciu verejného osvetlenia na Záhradníckej a Bezručovej ulici.

Vyšší výnos dane z príjmov fyzických osôb vo výške 120.946 eur samospráva prerozdelí na financovanie rekreačných poukazov, pre cirkevnú základnú a materskú školu, ale aj základnú umeleckú školu.

Do prvej zmeny rozpočtu tiež radnica zaradila nové čerpanie rezervného fondu v sume 967.000 eur. Financie použije okrem iného na rozšírenie vozového parku pre technické služby, investície v mestských častiach, rekonštrukciu ľadovej plochy na zimnom štadióne i na rekonštrukciu vjazdu ku kinu na Družstevnej ulici.

K 31. decembru minulého roka malo Partizánske na svojom rezervnom fonde 1.380.342,65 eura, k tejto sume 1. januára tohto roka zaradilo aj sumu 321.614 eur na rôzne investičné akcie. Nerozdelený zostatok rezervného fondu po schválení prvej zmeny rozpočtu predstavuje 91.728,65 eura. K tejto sume mesto zaradí prebytok rozpočtu po schválení záverečného účtu za minulý rok.