Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Na Nábrežnej ulici v Partizánskom uzatvorili bytový dom, budú ho búrať

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Milan Kapusta

Doteraz Partizánske zo všetkých mestských nájomných bytov v rámci celého mesta podľa neho deložovalo 162 domácností, asociálne sa správajúcich a neprispôsobivých.

Partizánske 17. júna (TASR) - Na Nábrežnej ulici v Partizánskom, kde žijú najmä sociálne slabší obyvatelia, uzatvorila samospráva ďalší bytový dom. Ten má v pláne zbúrať.

"Bytový dom 206 na Nábrežnej ulici sme uzatvorili na konci mája. Počas letných prázdnin sa 'vybývaný dom' Nábrežná 206 stane definitívne minulosťou," povedal pre TASR primátor Jozef Božik.

Doteraz Partizánske zo všetkých mestských nájomných bytov v rámci celého mesta podľa neho deložovalo 162 domácností, asociálne sa správajúcich a neprispôsobivých. "Ani jedna z týchto domácností nedostala od mesta náhradný byt. Ak niekto ako súkromná osoba prenajme niekomu byt a tento človek bol predtým deložovaný, je to jeho súkromná vec. Ja mu v tomto nezabránim, ale od mesta nemá šancu získať byt," ozrejmil.

Radnica pôvodne uvažovala, že dom na Nábrežnej 206 dá zbúrať až v budúcom roku, presun akcie na leto jej umožnilo podľa primátora dobré hospodárenie.

Ešte v roku 2014 uzatvorila samospráva na tej istej ulici bytový dom číslo 207, o rok neskôr ho dala i zbúrať. V tom istom roku uzatvorila i sociálne byty na Ulici Rudolfa Jašíka a minulý rok v septembri i výškovú budovu na Námestí SNP, tú plánuje asanovať v budúcom roku.