Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Regióny

Osemnásť rodín bude mať vďaka potravinovej pomoci štedrejšie Vianoce

Ilustračné foto. Foto: TASR/Roman Hanc

Prvú časť pomoci rozdeľovalo združenie vo štvrtok 14. decembra vo Zvolene, kde bolo obdarovaných deväť rodín.

Banská Bystrica 16. decembra (TASR/Teraz.sk) - Osemnásť rodín bude mať tento rok štedrejšie Vianoce vďaka občianskemu združeniu (OZ) Prístav nádeje, ktoré v sobotu pokračuje v Banskej Bystrici s rozdávaním potravinových balíkov. Ako priblížila Marcela Václavková Konrádová, riaditeľka OZ, každý balík má približne 25 kilogramov a obsahuje drogistický tovar a potraviny, z ktorých si obdarované rodiny môžu pripraviť štedrovečerné menu, či potraviny s dlhodobou spotrebou.

Podľa Václavkovej Konrádovej ide už o 6. ročník tohto charitatívneho projektu, tento však bol pre združenie o niečo náročnejší, keďže sa mu nepodarilo získať finančný grant na zakúpenie potravín. "Preto sme napiekli koláče, ktoré sme predávali za ľubovoľný príspevok. Za tieto peniaze sme potom nakúpili potraviny," podotkla s tým, že potraviny získali aj od niekoľkých darcov - jednotlivcov. Okrem toho robilo združenie aj zbierku šatstva, hračiek a obuvi.



Prvú časť pomoci rozdeľovalo združenie vo štvrtok 14. decembra vo Zvolene, kde bolo obdarovaných deväť rodín. Zvyšným rodinám pomôže združenie v sobotu v Banskej Bystrici, kde okrem rozdávania balíkov pripravilo aj vianočnú kapustnicu.

"Celkovo nám prišlo 48 nominácií na obdarovanie. Ľudia totižto mohli nominovať iných a nie seba. Išlo o to, aby otvorili oči a srdcia voči svojmu okoliu a písali nám o ľuďoch, ktorí by pomoc potrebovali," priblížila riaditeľka združenia.

Väčšinu obdarovaných rodín tvoria podľa jej slov rodiny s hendikepovanými deťmi, rodiny v núdzi či dôchodcovia.