Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Regióny

Opäť možno podávať návrhy na laureátov na Cenu primátora mesta Košice

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk - Elena Halačová

Podrobnejšie informácie sú zverejnené na webovej stránke mesta.

Košice 1. januára (TASR) - Verejnosť opäť môže podávať návrhy na laureátov na Cenu mesta Košice a Cenu primátora mesta. Informuje o tom košický magistrát na svojej webovej stránke. Tieto verejné ocenenia udeľujú každoročne počas osláv Dňa mesta.

Ocenenie možno získať za vynikajúce tvorivé výkony, významné výsledky a mimoriadne zásluhy vo vedeckej, technickej, kultúrnej, umeleckej, športovej, publicistickej a verejnoprospešnej činnosti.

Cenu mesta Košice udeľuje mestské zastupiteľstvo (MsZ), a to najviac desiatim jednotlivcom a trom kolektívom. Cena mesta "in memoriam" sa udeľuje najneskôr do dvoch rokov po úmrtí osobnosti. Termín uzávierky na predloženie návrhov na ocenenie jednotlivca alebo kolektívu je 10. január.

Cenu primátora mesta udeľuje primátor obyvateľom s trvalým pobytom na území Košíc za ich záslužnú činnosť v prospech samosprávy a rozvoja mesta. Udeľuje ju rovnako raz ročne, a to najviac 15 jednotlivcom a trom kolektívom. Návrhy na toto ocenenie možno predkladať do 13. marca.

"Návrhy na udelenie ocenení môžu predkladať predstavitelia mesta, poslanci MsZ, orgány mestských častí, zástupcovia širokej verejnosti, najmä občianske združenia, humanitárne, kultúrne, cirkevné, umelecké, vedecké, vzdelávacie, podnikateľské a športové inštitúcie, ako aj ďalší obyvatelia mesta," uvádza mesto.

Podávať ich možno písomne na adresu magistrátu alebo elektronicky na katarina.angelovicova@kosice.sk. Okrem kontaktov na navrhovateľa a navrhnutého musia obsahovať aj stručný prehľad pôsobenia navrhovaného a zdôvodnenie, prečo by mal ocenenie dostať. Podrobnejšie informácie sú zverejnené na webovej stránke mesta.