Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Regióny

Ocenenie Srdce na dlani v Prešovskom kraji získali 14 laureáti

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Spomedzi 53 nominácií z 11 okresov Prešovského kraja vybrala nezávislá hodnotiaca komisia spomenutých 14 dobrovoľníckych príbehov.

Prešov 30. novembra (TASR) - Prešovské dobrovoľnícke centrum (PDC) zorganizovalo 22. ročník oceňovania dobrovoľníkov a dobrovoľníckych projektov Srdce na dlani v Prešovskom kraji. Od verejnosti prijalo 53 nominácií, z ktorých hodnotiaca komisia vybrala 14 ocenených. TASR o tom informovala PR manažérka PDC Jana Oravcová.

Ako povedala, slávnostný galavečer sa uskutočnil v stredu (29. 11.) v Parku kultúry a oddychu (PKO) v Prešove, ako poďakovanie a vyjadrenie úcty tým, ktorí robia veci v prospech iných nezištne a bez nároku na honorár.

Spomedzi 53 nominácií z 11 okresov Prešovského kraja vybrala nezávislá hodnotiaca komisia spomenutých 14 dobrovoľníckych príbehov a udelila im ocenenie Srdce na dlani 2023 v Prešovskom kraji. Na Srdce na dlani - národné ocenenie za dobrovoľníctvo, ktoré sa bude konať v marci 2024 v Bratislave, posunula osem z nich.

"Náš obdiv a úctu si zaslúžia všetci, ktorí svoj voľný čas, skúsenosti a vedomosti venujú v prospech iných. Vytvárajú krajší svet a dokazujú, že dobro je všade vôkol nás. Hrdinami dnešného večera nie sú len všetci ocenení, ale aj všetci nominovaní," uviedla predsedníčka PDC Petra Gerhartová.

Viac o nomináciách sa môžu záujemcovia dozvedieť na webstránke www.dobrovolnictvopo.sk.