Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

Obyvatelia Levoče a 13 obcí pôjdu v sobotu k urnám

Ilustračné foto Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Obyvateľov Levoče a ďalších 13 obcí čakajú v sobotu (30.3.) doplňujúce komunálne voľby. Občania si v nich budú voliť starostov, resp. chýbajúcich poslancov miestneho zastupiteľstva.

Bratislava 26. marca (TASR) - Obyvateľov Levoče a ďalších 13 obcí čakajú v sobotu (30.3.) doplňujúce komunálne voľby. Občania si v nich budú voliť starostov, resp. chýbajúcich poslancov miestneho zastupiteľstva.

Levočania si budú opakovane voliť primátora, ďalších osem obcí starostu. Ide o Hradište pod Vrátnom (okres Senica), Svätý Kríž (okres Liptovský Mikuláš), Kotmanovú (okres Lučenec), Šoltýsku (okres Poltár), Ratkovú (okres Revúca), Belovežu (okres Bardejov), Oľšinkov (okres Medzilaborce) a Harakovce (okres Levoča).

V šiestich obciach si budú občania voliť nových poslancov. K urnám prídu v Timoradzi (okres Bánovce nad Bebravou), vo Vavrišove a Vlachoch (okres Liptovský Mikuláš), v Šoltýske (okrese Poltár), v Soľníku (okres Stropkov) a v Krajnej Porúbke (okres Svidník).

Doplňujúce komunálne voľby vyhlásil predseda NR SR Pavol Hrušovský (KDH) 14. novembra 2011. Jednotliví kandidáti majú na kampaň priestor do štvrtka (29.3.). V komunálnych voľbách je totiž na rozdiel od parlamentných dva dni pred voľbami kampaň zakázaná.