Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Obnova dvoch škôlok v Banskej Bystrici finišuje, radvanská musí počkať

Ilustračné foto. Foto: TASR - František Iván

Rekonštrukciu všetkých troch MŠ pokrýva suma takmer tri milióny eur.

Banská Bystrica 23. októbra (TASR) – Rovnako ako tento, aj budúci rok bude v meste pod Urpínom patriť obnove materských škôl (MŠ), tvrdí to primátor Banskej Bystrice Ján Nosko. Za posledné dva roky banskobystrická samospráva investovala do obnovy MŠ z vlastných zdrojov takmer milión eur. V závere vlaňajšieho roka uspela v projektoch v rámci Operačného programu Kvalita životného prostredia, vďaka čomu dnes finišuje s komplexnou obnovou škôlok Tatranská či Na Lúčkach. Mala aj s MŠ Radvanská 28, ale vyskytli sa problémy. Obnovu všetkých troch MŠ pokrýva suma takmer tri milióny eur.

"Niektoré avizované termíny otvorenia obnovených škôlok sa nám nepodarilo dodržať. Treba si ale uvedomiť, že do rekonštrukcie MŠ nikdy nebol investovaný významnejší obnos financií. Práve preto sme počas realizácie stavebných prác často riešili nepredvídané opravy, ktoré, ak by sa neurobili, spôsobovali by poruchy, podmývanie či zaplavovanie nových priestorov. Zároveň investujeme po 100.000 eur do každej škôlky na obnovu vnútorných miestností," konštatoval prednosta magistrátu Martin Adamec.

V MŠ Na Lúčkach čulý stavebný ruch pokračuje. Má za sebou už čiastočnú kolaudáciu jedného z pavilónov a hospodárskej časti. Najmenší sa tak budú môcť do vynovenej škôlky postupne sťahovať. V MŠ na Tatranskej ulici sa práce presunuli do spodného pavilónu a hospodárskej miestnosti. Kolaudácia je naplánovaná na november tak, aby sa do nových priestorov vrátili všetci škôlkari v prvej polovici decembra.

Podľa hovorkyne banskobystrického primátora Zdenky Marhefkovej stavebné práce mali byť v plnom prúde aj v MŠ Radvanská 28.

"Napriek tomu, že mesto urobilo všetky potrebné kroky v rámci verejného obstarávania, vysúťažený zhotoviteľ odstúpil od podpísania zmluvy. Samospráva preto oslovila nasledujúceho v poradí. V súčasnosti prebieha administratívna kontrola procesu verejného obstarávania a podpísania príslušnej zmluvy. Mesto bude o začiatku rekonštrukcie škôlky informovať," dodala.