Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Regióny

Oblohu nad Trenčianskym hradom zaplnia v sobotu lietajúci draci

Trenčiansky hrad Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Trenčianske múzeum v Trenčíne pripravilo podujatie pre celú rodinu Dračí deň, v rámci ktorého čaká návštevníkov hradu množstvo aktivít.

Trenčín 6. októbra (TASR) - Oblohu nad Trenčianskym hradom zaplnia v sobotu (7.10.) lietajúci draci. Trenčianske múzeum v Trenčíne pripravilo podujatie pre celú rodinu Dračí deň, v rámci ktorého čaká návštevníkov hradu množstvo aktivít.

Ako informoval Ľuboš Mordin z referátu komunikácie Trenčianskeho múzea v Trenčíne, Dračí deň na Trenčianskom hrade sa začne o 10.00 h a potrvá do 16. h. Počas dňa čakajú na návštevníkov okrem bežných prehliadok aj sprievodné aktivity. Jednou z nich je aj možnosť nechať vzlietnuť papierového draka na oblohu.

"Návštevníci si môžu priniesť vlastných drakov alebo využiť možnosť navštíviť hradnú tvorivú dielňu, kde si vytvoria vlastného šarkana," doplnil Mordin s tým, že svoje konštruktérske a letecké zručnosti môžu následne predviesť aj na dolnom nádvorí Trenčianskeho hradu.

Na svoje si prídu i tí, ktorí obľubujú tajomstvá, záhady alebo radi hľadajú napríklad stratený dračí poklad. Za jeho nájdenie si šikovní pátrači zaslúžia aj menšiu odmenu. Zaujímavým bodom sobotňajšieho programu na Trenčianskom hrade bude aj stretnutie s drakobijcom, ktorí návštevníkom prezradí, čo-to o love drakov a boji s nimi.