Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

O post primátora Žiliny sa uchádza šesť mužov a jedna žena

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Milan Drozd

O 31 kresiel v mestskom zastupiteľstve (MsZ) má záujem 150 kandidátov.

Žilina 18. septembra (TASR) – O post primátora Žiliny sa bude v nadchádzajúcich komunálnych voľbách uchádzať šesť mužov a jedna žena, o 31 kresiel v mestskom zastupiteľstve (MsZ) má záujem 150 kandidátov. TASR o tom informovala hovorkyňa mesta Žilina Barbora Zigová.

Doplnila, že Mestská volebná komisia v Žiline zaregistrovala všetky podané kandidačné listiny na primátora aj na poslancov MsZ.

O post primátora sa uchádzajú Peter Fiabáne (nezávislý s podporou OĽaNO, SaS, Sme rodina, Nova, Progresívne Slovensko, OKS, Šanca), viceprimátor Žiliny Patrik Groma (nezávislý s podporou strany Smer-SD), Tibor Hanuliak (SNS), poslankyňa MsZ Ľudmila Chodelková (nezávislá), poslanec MsZ Marián Janušek (nezávislý), poslanec Zastupiteľstva Žilinského samosprávneho kraja (ŽSK) a žilinského MsZ Martin Kapitulík (nezávislý), poslanec MsZ Ján Púček (ĽSNS). Súčasný primátor Igor Choma v januári oznámil, že nebude opätovne kandidovať v tohtoročných komunálnych voľbách.

Zo 150 kandidátov na poslancov MsZ je 61 nezávislých a 89 kandidátov nominovali politické strany, dodala hovorkyňa mesta Žilina.