Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 17. máj 2024Meniny má Gizela
< sekcia Regióny

Nitriansky kraj vyzval na návrhy osobností, ktoré si zaslúžia ocenenie

Ilustračné foto. Foto: TASR - Jakub Kotian

Ako pripomenul Úrad NSK, nominácia na udelenie ceny musí obsahovať meno a priezvisko navrhovanej osoby, charakteristiku jej zásluh, odôvodnenie predloženého návrhu a súhlas navrhovaného s nomináciou.

Nitra 21. septembra (TASR) - Nitriansky samosprávny kraj (NSK) aj tento rok vyzval verejnosť, aby nominovala osobnosti, ktoré si zaslúžia udelenie Ceny NSK. Návrhy je možné na Úrad NSK doručiť najneskôr do konca decembra 2023.

Podľa platného všeobecne záväzného nariadenia (VZN) je možné udeliť Cenu NSK osobám, ktoré obzvlášť významným spôsobom prispeli k rozvoju kraja, obohatili ľudské poznanie vynikajúcimi tvorivými činmi a zaslúžili sa o rozvoj priateľstva medzi národmi a regiónmi sveta. "Cenu je možné udeliť občanom Slovenskej republiky, ako aj cudzím štátnym príslušníkom," konštatuje sa vo VZN.

Ako pripomenul Úrad NSK, nominácia na udelenie ceny musí obsahovať meno a priezvisko navrhovanej osoby, charakteristiku jej zásluh, odôvodnenie predloženého návrhu a súhlas navrhovaného s nomináciou. "Takto spracované návrhy sa predkladajú na odbor kultúry a cestovného ruchu NSK," doplnil úrad.