Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Likvidácia požiaru budovy v Nových Zámkoch nie je stále ukončená

Tri desiatky profesionálnych a dobrovoľných hasičov už niekoľko hodín zasahujú pri požiari budovy v Nových Zámkoch. Požiar vypukol vo štvrtok v noci krátko po 3.30 hodine. Foto: Prezídium HaZZ SR

Na mieste sú aj experti z kriminalistického a expertízneho ústavu i psovodi so služobnými psami špeciálne cvičenými na vyhľadávanie ohnísk požiarov.

Nové Zámky 25. apríla (TASR) – Likvidácia požiaru budovy na Komárňanskej ceste v Nových Zámkoch nie je stále ukončená. Tri desiatky profesionálnych a dobrovoľných hasičov bojujú s požiarom od skorých ranných hodín. Požiar vypukol vo štvrtok krátko po 3.30 h.

"Horí strecha staršej budovy, v ktorej sídli viacero firiem. Bezpečnostné zložky museli pristúpiť aj k evakuácii 40 ľudí z blízkeho hotela. Do horiaceho areálu nie je možné vstúpiť ani v týchto chvíľach,“ uviedla hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Nitre Renáta Čuháková.

Vyšetrovateľ Policajného zboru vyšetruje okolnosti a mieru zavinenia požiaru ako trestný čin všeobecného ohrozenia. Na mieste sú aj experti z kriminalistického a expertízneho ústavu i psovodi so služobnými psami špeciálne cvičenými na vyhľadávanie ohnísk požiarov. Predbežná škoda bola vyčíslená na viac ako 130.000 eur.