Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 29. máj 2024Meniny má Vilma
< sekcia Regióny

Nová výstava v prievidzskom parku predstaví fotografku Emu Lančaričovú

Ilustračná fotografia. Foto: TERAZ.sk

Lančaričová je rodáčka z Trnavy. Vo svojej práci sa venuje zväčša teoretickým otázkam fotografie, využíva analóg a princípy experimentu, často prekračujúc rámce fotografie.

Prievidza 10. júla (TASR) - Fotografka Ema Lančaričová prinesie do Prievidze svoj projekt Utópia. Novú výstavu si bude môcť verejnosť pozrieť v squarole v mestskom parku od utorka (11. 7.) do 4. septembra. Informovala o tom hovorkyňa mesta Zuzana Krajčiová.

Autorka sa pohráva s hranicami fotografie ako aktu zachytávania reality a jej projekt ponúka oveľa viac nevypovedaných otázok než odpovedí. "Tak ako utópia je v doslovnom preklade neexistujúcim miestom, rovnako fotografický záznam je výsekom z priestoru, času a toku svetla a premieňa ich na niečo nemenné, čím sa fotografia sama stáva utópiou," popisuje výstavu autorka.

Lančaričová je rodáčka z Trnavy. Vo svojej práci sa venuje zväčša teoretickým otázkam fotografie, využíva analóg a princípy experimentu, často prekračujúc rámce fotografie. V minulosti vystavovala na troch samostatných a viac ako desiatke kolektívnych výstav na Slovensku aj v zahraničí, medzi inými i v Budapešti, Lisabone, Lodži či Helsinkách.