Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Worskop na UKF pomôže študentom zvládnuť programovanie

Ilustračná snímka. Foto: TASR Michal Svítok

Podujatie s názvom Programovať môže každý. Fakt alebo mýtus? sa v Klube informatikov uskutoční 14. februára.

Nitra 11. februára (TASR) – Naprogramovať a zrealizovať rôzne inovačné riešenia pri vzdelávaní i v praktickom živote pomôže študentom worskhop, ktorý pre nich pripravila Katedra informatiky Univerzity Konštantína Filozofa (UKF) v Nitre a občianske združenie eTeacher. Podujatie s názvom Programovať môže každý. Fakt alebo mýtus? sa v Klube informatikov uskutoční 14. februára.

Účastníkom pomôže nájsť spôsob, ako realizovať ich nápady. "Ak premýšľajú nad tým, ako oživiť vyučovanie programovania, ak hľadajú riešenie, ktoré svieti, reaguje na podnety alebo dokonca posiela správy a chcú vedieť, či môže programovať skutočne každý, môžu prísť na workshop a hľadať odpovede na svoje otázky," pozývajú organizátori podujatia.

Ako pripomínajú, záujemcovia si môžu vyskúšať zábavné programovanie s využitím grafického blokovo orientovaného programovacieho jazyka alebo textového jazyka MicroPython. "Je pripravená aj 'ochutnávka' práce s programovateľným mikropočítačom BBC micro:bit spolu s prezentáciou praktických tipov na rôzne aktivity pre študentov," konštatujú organizátori.