Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 15. máj 2024Meniny má Žofia
< sekcia Regióny

Výstava Lomography priblíži svet analógovej fotografie

Hlavnou myšlienkou bolo fotografovanie na kinofilm i snaha priblížiť sa digitálnym fotoaparátom k myšlienke analógovej fotografie. Súťažilo sa v kategórii Energia, Go Green a Kruhy.

Nitra 17. apríla (TASR) – Výstavu fotografií s názvom Lomography pripravuje nitrianska galéria Trafačka. Vystavované práce sú z fotosúťaže zameranej na prácu s analógovým fotoaparátom, pričom jej hlavnou myšlienkou bolo fotografovanie na kinofilm i snaha priblížiť sa digitálnym fotoaparátom k myšlienke analógovej fotografie. Súťažilo sa v kategórii Energia, Go Green a Kruhy.

"Do súťaže sa zapojilo štrnásť účastníkov so 72 fotografiami. Treba podotknúť, že ich kvalita príjemne prekvapila organizátorov i porotu. Aj keď nie všetky fotografie boli zhotovované na analógový kinofilm, najdôležitejším aspektom fotografií bol autorov analógový pohľad na svet, ktorý sa v nich nepochybne odrážal," uviedla Slavomíra Gašperová z agentúry KreaPoint.

Medzi vystavovanými dielami sa nachádzajú krajinky, portréty, zátišia, ale aj výjavy každodenného života. Podľa Gašperovej porotu najviac zaujali realistické, v niektorých prípadoch až dokumentárne fotografie víťazov súťaže Richarda Kila, Ľuboša Lehockého a Lucie Ondráškovej. Výstavu organizuje agentúra KreaPoint v spolupráci s občianskym združením Zelená Zebra. Vernisáž sa bude konať v Trafačke 26. apríla.