Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 16. máj 2024Meniny má Svetozár
< sekcia Regióny

Výstava Changing Our Story predstaví diela študentov štyroch univerzít

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Okrem nitrianskej univerzity sa do projektu zapojila aj Západočeská univerzita v Plzni, The Hague University v Holandsku a International Institute of Social Studies v Holandsku.

Nitra 29. apríla (TASR) - Univerzita Konštantína Filozofa (UKF) v Nitre pripravuje vo svojej Galérii Univerzum umeleckú výstavu projektu Changing Our Story. Ako uviedla UKF, slávnostná vernisáž sa bude konať 2. mája o 11.00 h. Diela budú v univerzitnej galérii vystavené do 16. mája.

Vystavené práce sú výsledkom stretnutí a letných škôl študentov zo štyroch univerzít. Okrem nitrianskej univerzity sa do projektu zapojila aj Západočeská univerzita v Plzni, The Hague University v Holandsku a International Institute of Social Studies v Holandsku.

Ako doplnili organizátori, obsah výstavy odráža predstavu a skúsenosti študentov o inkluzívnom prostredí. "Študenti prostredníctvom storytellingu a tvorivého procesu vyjadrili svoje postoje a názory k inklúzií. Výstava je putovná. Po jej prezentácii v Plzni a v Holandsku je jej posledná zastávka na našej univerzite," uviedla UKF.