Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Výrobcovia nápojov sa športovcom v Nitre postarajú o pitný režim

Ilustračná snímka. Foto: Vodax

Podľa nitrianskeho primátora Jozefa Dvonča je rok 2018 plný športových udalostí, čo otvára priestor aj na spoluprácu s partnermi z externého prostredia.

Nitra 19. apríla (TASR) - Športové kluby i usporiadatelia športových podujatí v Nitre môžu v priebehu tohto roka požiadať o zabezpečenie pitného režimu Asociáciu výrobcov nealkoholických nápojov a minerálnych vôd (AVNM). Tá sa chce takýmto spôsobom zapojiť do aktivít súvisiacich s titulom Európske mesto športu, ktorý v tomto roku Nitra získala.

Výrobcovia združení v asociácii podporovali športovcov aj v Banskej Bystrici, ktorá titul Európskeho mesta športu získala vlani. „Pitným režimom podporila AVNM stovky podujatí. Po skvelej spolupráci a pozitívnej odozve verejnosti v Banskej Bystrici sme sa rozhodli spolupracovať aj s Nitrou. Nestáva sa často, aby titul Európskeho mesta športu získalo trikrát za sebou mesto na Slovensku. To nám dáva nádej, že rozvoj športu je na dobrej ceste a zdravý životný štýl oslovuje čoraz širšiu časť populácie,“ uviedla výkonná riaditeľka AVNM Lucia Morvai.

Podľa nitrianskeho primátora Jozefa Dvonča je rok 2018 plný športových udalostí, čo otvára priestor aj na spoluprácu s partnermi z externého prostredia. „Európske mesto športu a aktivity uskutočňované v Nitre v tomto roku si vyžadujú podporu obyvateľstva, ale aj spoluprácu partnerov. Som rád, že sa našim partnerom stane AVNM,“ dodal Dvonč.