Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Regióny

Víkend v Nitre bude patriť snehuliakom

Stavanie snehuliakov v Oščadnici Foto: TASR/Pavol Ďurčo

Cieľom akcie je nájsť pre mladých alternatívne formy zábavy. Súčasťou podujatia bude aj informovanie o programe nitrianskych filantropov a o dobrovoľníctve.

Nitra 18. januára (TASR) - Nitrania, ktorí si chcú naplno užiť zimu, môžu prísť v sobotu 19. januára pod Nitriansky hrad a zasúťažiť si v stavaní snehuliakov. Súťaž pripravili Mladí nitrianski filantropi z Nitrianskej komunitnej nadácie (NKN).


"Cieľom je nájsť pre mladých alternatívne formy zábavy. Súčasťou podujatia bude aj informovanie o programe nitrianskych filantropov a o dobrovoľníctve. Je to zaujímavá iniciatíva. Na základe reakcií na sociálnych sieťach očakávame celkom slušný záujem," uviedla Petra Hadžová z NKN.

Pokračovala, že registrácia tímov sa bude konať popoludní, po 13. hodine. Súťažiaci, ktorí si musia sami priniesť nástroje a pomôcky, majú na postavenie snehuliaka presne hodinu. "Po vyhodnotení sa presunieme do čajovne, kde budú odovzdané aj ceny pre víťazov. Už teraz sa tešíme na každého snehuliaka. Počasie by nám malo vyjsť, pretože nadnes a na sobotu dopoludnia predpovedajú meteorológovia v Nitre novú nádielku snehu."