Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Regióny

V galantskej nemocnici opravujú pánsku toaletu, huby už odstránili

Ilustračné foto Foto: TASR/AP

Toaleta má dlhodobý problém s presakovaním vody, pričom si podľa jeho slov vyžaduje náročnejšie technické riešenie.

Galanta 17. júna (TASR) – V galantskej nemocnici opravujú potrubie na poslednej pôvodnej pánskej toalete. Predtým sa odstránili nedostatky spôsobené hubami na jej strope, na stav upozorňovala verejnosť pred približne mesiacom prostredníctvom sociálnej siete.

Ako sa pre TASR vyjadrila hovorkyňa Úradu verejného zdravotníctva Daša Račková, zasahoval vtedy Regionálny úrad verejného zdravotníctva so sídlom v Galante. „Po medializovaných informáciách okamžite pristúpil k prijatiu opatrení a toalety pre pacientov Polikliniky NsP Galanta boli ihneď uzatvorené. Nemocnica zabezpečila opravu potrubia a opravu omietok, žiaľ, nakoľko tento týždeň došlo opätovne k poruche na kanalizačnom potrubí, toalety musia byť opäť mimo prevádzky a v súčasnosti prebieha oprava potrubia," dodala Račková.

K situácii sa vyjadril aj Tomáš Kráľ, hovorca siete nemocníc Svet zdravia, pod ktorú galantská nemocnica patrí. Potvrdil, že problém z polovice mája bol okamžite riešený. „Nemocnica okamžite ešte v ten deň zrealizovala nový hygienický náter. Svoje stanovisko sme otvorene komunikovali médiám a aj na Facebooku. Verejnosť ocenila náš proaktívny a rýchly prístup. Takéto obrazy z našich nemocníc sú, samozrejme, neospravedlniteľné a neprípustné,“ dodal Kráľ. Toaleta má dlhodobý problém s presakovaním vody, pričom si podľa jeho slov vyžaduje náročnejšie technické riešenie.

„Problém so zatekaním sa znova objavil a nemocnica ju bola nútená z technických príčin uzavrieť. V tomto momente hľadá dodávateľa, ktorý zabezpečí komplexnú rekonštrukciu. Od prevzatia nemocnice v roku 2015 sa nám podarilo zrekonštruovať celkovo 240 toaliet. Zostáva už iba desať pôvodných sociálnych zariadení,“ reagoval pre TASR hovorca.