Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Nadácia podporí v Hurbanove sumou vyše 30.000 eur 12 projektov

ilustračná fotografia Foto:

Počas desiatich rokov existencie programu bolo doteraz podporených 114 projektov sumou viac ako 313.000 eur.

Hurbanovo 18. júla (TASR) - Nitrianska komunitná nadácia v spolupráci so spoločnosťou Heineken Slovensko, a. s., podporí sumou 30.017 eur projekty, ktorých autormi a realizátormi sú obyvatelia mesta Hurbanovo. Podporu z grantového programu Tu sme doma získalo v tomto roku 12 projektov z oblasti športu, kultúry či životného prostredia.

Cieľom grantového programu Tu sme doma je podnietiť a podporiť verejnoprospešné aktivity obyvateľov Hurbanova. „Program aktivizuje ľudí, aby sami identifikovali, čo im v Hurbanove chýba, čo by chceli zlepšiť. Rôznorodé projekty združujú ľudí s podobnými záujmami a vytvárajú priestor na ďalšie budovanie dobrých vzťahov v miestnych komunitách,“ uviedla projektová manažérka nadácie Eva Vargová.

Počas desiatich rokov existencie programu bolo doteraz podporených 114 projektov sumou viac ako 313.000 eur. „Vďaka grantom a predkladateľom projektov sa v Hurbanove zrevitalizovali verejné zóny, vytvorili sa miesta na stretávanie sa obyvateľov a susedov, vybudovali a opravili sa športoviská, pribudol náučný chodník, školám a škôlkam pribudli ekoučebne, ekozáhony, mladí futbalisti získali novú tréningovú plochu,“ zhrnula aktivity programu Vargová.