Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Regióny

Na Vianočnom bazári chalaňov vyzbierali 22.500 eur

Ilustračný záber. Foto: TASR/František Iván

Tento rok patrili medzi najzaujímavejšie a najdrahšie predané kúsky obraz od Mareka Ormandíka či vlastnoručne vyrobené sklenené vázy od Lukáša Latináka.

Bratislava 13. decembra (TASR) - V pondelok 11. decembra vyvrcholil v Bratislave celovíkendový Vianočný bazár chalaňov. Charitatívny projekt, ktorého tvárami sú herci Lukáš Latinák, Marián Miezga a Róbert Jakab, uzavrel tradičný koncert. Vianočný žúr chalaňov, tento rok v Majestic Music Clube, otvoril herec a divadelný režisér Martin Huba. Koncert hostil stovky návštevníkov, ktorí si v trojhodinovom hudobnom programe, mohli vypočuť známych umelcov aj v netradičných kombináciách. "Aj vďaka výťažku zo vstupného sa spolu s vyzbieranou čiastkou z víkendového bazára a darov od sponzorov podarilo vyzbierať až 22.500 eur," TASR informovala za organizátorov Martina Goffová.

Tento rok patrili medzi najzaujímavejšie a najdrahšie predané kúsky obraz od Mareka Ormandíka či vlastnoručne vyrobené sklenené vázy od Lukáša Latináka. Na svoje si prišli aj športoví zberatelia, ktorí vďaka bazáru mohli získať podpísané dresy Petra Sagana či ženského florbalového tímu. Svojho majiteľa má aj dres Mariána Gáboríka. Zbierku vzácnych tenisových rakiet rozšírilo aj Tenisové múzeum v Bratislave, ktoré získalo raketu Novaka Djokoviča.

Vyzbierané finančné prostriedky budú opäť pomáhať štyrom projektom. Tento rok sa rozdelia medzi projekt Cesta z mesta - pomoc deťom s diagnózou "vrodená CMV infekcia", "Black&White" - projekt združenia Equity, ktoré sa venuje znevýhodneným skupinám a jednotlivcom rómskej národnosti a snaží sa o rozvoj ich vzdelania, talentu a integráciu do spoločnosti. Finančnú pomoc získa aj projekt Starci na chmelu - podpora aktivít zariadení pre seniorov. V spoločnom projekte sa chalani rozhodli podporiť Filmovú a televíznu fakultu VŠMU.

Informácie o celom podujatí a vybraných projektoch sú na www.vianocnybazarchalanov.sk.