Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 11. máj 2024Meniny má Blažena
< sekcia Regióny

Na súťaži MedGames si zmerajú sily medici a ošetrovatelia

Ilustračná fotografia. Foto: TERAZ.sk

Na súťaži MedGames 2022 sú úlohy zamerané najmä na praktické zručnosti.

Martin 21. októbra (TASR) - Budúci medici a ošetrovatelia si zmerajú sily na siedmom ročníku medzinárodnej súťaže MedGames, ktorá sa začala v piatok v Martine. Dvojdňové podujatie si kladie za cieľ zvýšiť ich praktické zručnosti a pomôcť im v budúcej práci. Pre TASR to uviedol Pavol Vencel z tímu MedGames 2022.

Doplnil, že na pôde Jesseniovej lekárskej fakulty (JLF) Univerzity Komenského (UK) a Univerzitnej nemocnice Martin (UNM) si slovenskí a českí súťažiaci otestujú rôzne reakcie v kritických situáciách. "Celý projekt je pod dohľadom rozhodcov, teda pedagógov a lekárov. Na konci tretieho súťažného bloku vyhodnotia prvé tri víťazné tímy zo všeobecného lekárstva a z ošetrovateľstva," uviedol.

Na súťaži MedGames 2022 sú podľa neho úlohy zamerané najmä na praktické zručnosti. "Použijú sa kazuistiky, ktoré vychádzajú z reálnych skúseností lekárov z rôznych odborov. Využívať sa budú aj najmodernejšie trenažéry Simulačného výučbového centra JLF UK. Našou snahou je ukázať, že aj Slovensko disponuje kvalitným výučbovým vybavením, ako aj kvalitným vzdelávaním," podotkol Vencel.

Prvý súťažný blok sa uskutoční v centre Martina a jeho súčasťou bude simulácia hromadného nešťastia. "Kombinácia súťaže medikov a sestier činí z MedGames jedinečný formát, ktorý na Slovensku a v Česku nemá obdobu. Sami seba môžu otestovať, ako pracovať tímovo. A ako reagujú v kritických situáciách," uzavrel Vencel.