Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

Na Hlavnú stanicu nebudú v sobotu niekoľko hodín premávať električky

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Michal Svítok

Na linke X1 bude jazdiť kĺbový autobus po trase Hlavná stanica, Šancová, Račianske mýto, Radlinského, Blumentál, Imricha Karvaša, Námestie slobody, Hodžovo námestie, Štefánikova a Hlavná stanica.

Bratislava 15. februára (TASR) - Na Štefanovičovej ulici v Bratislave budú v sobotu (16. 2.) od 07.30 h do 16.00 h orezávať stromy. V tom čase bude preto vylúčená premávka električiek v úseku Imricha Karvaša - Hlavná stanica a nahradená autobusovou linkou X1. Výluka električiek sa dotkne liniek 1 a 2. Informuje o tom Dopravný podnik Bratislava na svojej webovej stránke.

Na náhradnej linke X1 bude jazdiť kĺbový autobus po okružnej trase Hlavná stanica, Šancová, Račianske mýto, Radlinského, Blumentál, Imricha Karvaša, Námestie slobody, Hodžovo námestie, Štefánikova a Hlavná stanica. Autobus obslúži zastávky Hlavná stanica (nástupište ako linka 93), zastávky Námestie F. Liszta, Blumentál, STU (ako linka 31, 39, 94) a Hlavná stanica (výstupište ako linka 93). Premávať bude v intervale desať minút. Prestup cestujúcich medzi električkovými linkami 1 a 2 a náhradnou autobusovou linkou X1 bude realizovaný na zastávke Blumentál (smer STU).

Počas výluky bude električková linka 1 jazdiť zo smeru Jungmannova od zastávky Vysoká po trase Radlinského, Blumentál a pokračovať po trase linky 2 smer Železničná stanica (ŽST) Nové Mesto. Linka neobslúži zastávky STU, Úrad vlády SR, Nám. F. Liszta a Hlavná stanica.

Električková linka 2 zo smeru ŽST Nové Mesto ukončí jazdu na zastávke Blumentál a bude pokračovať ako linka 1 smer Jungmannova. Neobslúži zastávky STU, Úrad vlády SR, Nám. F. Liszta a Hlavná stanica.