Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

Na diaľnici pri Spišskom Štvrtku došlo k tragickej dopravnej nehode

Ilustračná snímka. Foto: TASR Zdenko Dzurjanin

Po nehode zasahovali aj dve posádky záchranárov skupiny Falck, ktoré na mieste evidovali tri osoby s ťažkými zraneniami a jednu so stredne ťažkými poraneniami.

Spišský Štvrtok 15. septembra (TASR) – Po nedeľňajšej zrážke dvoch osobných áut na diaľnici D1 pri Spišskom Štvrtku v okrese Levoča prišiel o život 49-ročný muž, ďalší účastníci utrpeli zranenia rôzneho rozsahu. TASR o tom informovala hovorkyňa Vrtuľníkovej záchrannej zdravotnej služby Air-Transport Europe (VZZS ATE) Zuzana Hopjaková. V autách bolo dokopy deväť ľudí, z toho dve deti.

Ako spresnila, autá skončili mimo vozovky a vrtuľník pristál v poli blízko nehody. Leteckí záchranári si po svojom príchode vzali do starostlivosti najťažšie zraneného, ktorý utrpel vážne poranenia viacerých častí tela. „Po neodkladnom zdravotnom ošetrení bol pacient preložený na palubu vrtuľníka a smeroval do popradskej nemocnice. Počas leteckého transportu sa jeho stav natoľko zhoršil, že lekárka musela začať okamžitú kardiopulmonálnu resuscitáciu,“ uviedla Hopjaková s tým, že jeho základné životné funkcie sa nepodarilo obnoviť a svojim zraneniam po pristátí podľahol. „Ostatní zranení účastníci dopravnej nehody ostali v starostlivosti pozemných záchranárov,“ dodala.

Po nehode zasahovali aj dve posádky záchranárov skupiny Falck, ktoré na mieste evidovali tri osoby s ťažkými zraneniami a jednu so stredne ťažkými poraneniami. „Ostatní piati účastníci - vrátane detí, boli bez viditeľných vonkajších poranení,“ informovala hovorkyňa skupiny Falck Katarína Načiniaková.