Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

Na amfiteátri bude pop-rockový festival, vystúpi tiež J. Kirschner

Amfiteáter v Heľpe. Foto: TASR/Branislav Račko

Súčasťou festivalu je preto aj celoslovenský kemp muzikantov a kapiel Rockovej maturity, kde mladí hudobníci popri účinkovaní zabavia návštevníkov aj svojimi športovými výkonmi.

Heľpa 17. augusta (TASR) - Nielen každoročná prehliadka folklóru, ale už aj pop-rockový festival dostal priestor na amfiteátri v Heľpe v okrese Brezno. Dvojdňový festival Mecheche začína v piatok krátko popoludní koncertmi mladých slovenských kapiel.

Ako sa píše na stránke podujatia, jeho mottom je: Neoprašovať staré, ale objavovať mladé. Súčasťou festivalu je preto aj celoslovenský kemp muzikantov a kapiel Rockovej maturity, kde mladí hudobníci popri účinkovaní zabavia návštevníkov aj svojimi športovými výkonmi v zábavných súťažných disciplínach. Pre účastníkov kempu sú navyše pripravené workshopy o hudbe a jej tvorbe.

Headlinermi festivalu sú Jana Kirschner, The Paranoid, rumunský Dirty Shirt & Ansámblul Transilvánia orchestra, Juraj Kupec a skupina Sendwitch z ČR.

Pre návštevníkov je pripravený festivalový kemp, pre motorizovaných návštevníkov motozóna, pre deti detský kútik s dozorom.