Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Starosta Mýtnej volá občanov na diskusiu o výstavbe cesty R2

Ilustračné foto Foto: TASR/František Iván

Na stretnutí sa bude schvaľovať stanovisko obyvateľov obce Mýtna a regiónu Novohrad aj k pripravovanému obchvatu Zvolena.

Mýtna 19. júla (TASR) – Informácie o priebehu prípravy výstavby rýchlostnej cesty R2 od Kriváňa po Tomášovce, ako aj zámer výstavby obaľovačky asfaltu a betonárky budú témami verejnej debaty s občanmi, ktorú zvoláva aktivista a starosta Mýtnej v okrese Lučenec Pavel Greksa. Uskutoční sa v nedeľu (22.7.) o 18.00 h v Spoločenskom dome v Mýtnej.

"Na tomto stretnutí chcem občanov informovať o aktuálnom stave prípravy výstavby dvoch úsekov R2 pri našej obci - Kriváň-Mýtna a Mýtna-Tomášovce, na ktoré štát nedávno spustil tender. Druhou témou je predstavenie zámeru výstavby obaľovačky asfaltu a betonárne, ktorá má stáť v katastri Mýtnej. Obyvateľom regiónu chcem zhrnúť jej klady a nedostatky, ako aj vplyv na termíny a financovanie," konkretizoval Greksa.

Dodal, že na stretnutí budú tiež schvaľovať stanovisko obyvateľov obce Mýtna a regiónu Novohrad k pripravovanému obchvatu Zvolena. "Občanom Sliača zašleme list obyvateľov a starostu obce Mýtna so žiadosťou o prehodnotenie stanoviska k výstavbe úseku R2 v katastri ich mesta," zakončil starosta.