Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 10. máj 2024Meniny má Viktória
< sekcia Regióny

Myjava vyhlásila architektonickú súťaž na riešenie časti mesta

Ilustračná snímka. Foto: TASR Jaroslav Novák

Zámerom mesta je predovšetkým obstaranie územnoplánovacej dokumentácie zóny.

Myjava 18. decembra (TASR) - Verejnú anonymnú jednokolovú urbanisticko-architektonickú súťaž návrhov na komplexné riešenie časti mesta - zóny Nová Myjava vyhlásilo mesto Myjava. Riešené územie má výmeru deväť hektárov. TASR o tom informoval hovorca mesta Marek Hrin.

Ako doplnil, táto zóna čiastočne zmenila svoj pôvodný účel autobusovej stanice predovšetkým pre zamestnancov v priemysle. "Účelom tejto súťaže je získať komplexné riešenie návrhu územia a prestavby plôch autobusovej stanice na polyfunkčnú zónu s prevahou bývania pri rešpektovaní záväzných regulatívov územného plánu," informoval Hrin.

Navrhované riešenie, predovšetkým v časti vymedzenej ulicami Novomestská a Milana Marečka, by malo nadviazať na existujúcu zástavbu s prevládajúcou obytnou funkciou. "Cieľom súťaže návrhov je komplexné vyriešenie zóny s novými návrhmi z hľadiska funkcií, t.j. obytná, občianska vybavenosť, športovo-rekreačná, riešenie všetkých druhov dopravy vrátane urbanistických, architektonických, krajinárskych a environmentálnych návrhov riešenia," informoval hovorca mesta.

Zámerom mesta je predovšetkým obstaranie územnoplánovacej dokumentácie zóny. Jedným z hlavných cieľov je na mieste súčasnej autobusovej stanice na Novomestskej ulici situovať novú obytnú zónu. Zároveň urbanisticky, územným plánom zóny vyriešiť vymedzené územie.

"Riešené územie je v súčasnosti polyfunkčné s prevládajúcimi funkciami bývania a plôch s prevládajúcou vysokou zeleňou na svahu stúpajúcom od centra mesta k železničnej trati a k plochám priemyslu," uviedol Hrin.