Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 8. máj 2024Meniny má Ingrida
< sekcia Regióny

Mobilná ľadová plocha v centre Popradu ukončila prevádzku

Mobilné ľadové plochy ponúkajú možnosť športového vyžitia Popradčanom i ľuďom z okolia už niekoľko rokov.

Poprad 8. marca (TASR) - Na Námestí sv. Egídia v Poprade sa už nekorčuľuje. V stredu (6.3) ukončila svoju prevádzku mobilná ľadová plocha v centre mesta. Na bezplatné verejné korčuľovanie však môžu Popradčania ešte týždeň využívať ľadovú plochu pri Aréne Poprad. Informoval o tom hovorca popradskej samosprávy Marián Galajda.

Vývoj počasia, predovšetkým oteplenie, spôsobili, že prevádzka dvoch ľadových plôch by bola za týchto okolností veľmi nákladná. "Keďže záujem o mobilnú ľadovú plochu v centre mesta pre najmenších korčuliarov bol v posledných dňoch už naozaj nízky, rozhodli sme sa túto plochu uzavrieť. V prevádzke zostáva do 15. marca ešte ľadová plocha pri Aréne Poprad," uviedol Martin Sýkora zo správy viacúčelovej haly. Ľadová plocha vedľa Arény Poprad bude aj naďalej v prevádzke v štandardnom režime denne od 10. do 20. hodiny.

Mobilné ľadové plochy ponúkajú možnosť športového vyžitia Popradčanom i ľuďom z okolia už niekoľko rokov. Malá ľadová plocha na námestí, ktorá navyše dotvára originálnu atmosféru v centre mesta počas zimných mesiacov, je v prevádzke už od roku 2008. Na sídlisku pri Aréne Poprad pribudla ľadová plocha o rok neskôr.