Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Mladíkmi, ktorí v bratislavskej MHD napadli manželov, sa zaoberá súd

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Henrich Mišovič

Mladíci mali 22. mája večer v autobuse medzi zastávkami SAV a Damborského v Bratislave fyzicky a verbálne napadnúť manželský pár vo veku 50 a 52 rokov, ktorý ich upozornil na hlučné správanie.

Bratislava 10. októbra (TASR) - Dvojicou mladíkov, ktorí mali 22. mája vo večerných hodinách napadnúť v bratislavskej MHD manželský pár, sa už zaoberá Okresný súd Bratislava IV, ktorý vytýčil termín hlavného pojednávania na november.

"V uvedenej veci bola 16. septembra podaná väzobná obžaloba na Okresný súd Bratislava IV (OS)," uviedol vo štvrtok pre TASR prokurátor a hovorca Krajskej prokuratúry (KP) v Bratislave Matej Izakovič.

"Uznesením zo dňa 9. októbra súd rozhodol, že ponecháva obvinených vo väzbe i po podaní obžaloby. Proti uvedenému uzneseniu podal obvinený S. G. sťažnosť a spis bude predložený Krajskému súdu (KS) v Bratislave na rozhodnutie o sťažnosti. Termín hlavného pojednávania je vytýčený na 13. novembra a 20. novembra," informoval TASR hovorca KS Pavol Adamčiak.

Ondrej Á. a Stanislav G. sú vo väzbe už od začiatku júna. Obvinení sú zo zločinu ublíženia na zdraví v jednočinnom súbehu s prečinom výtržníctva, ale aj jednotlivo pre prečin vydierania a nebezpečného vyhrážania.

V prípade napadnutia manželského páru v bratislavskej MHD sú obvinení 18-ročný Ondrej Á. a 18-ročný Stanislav G. z Bratislavy. Mladíci mali 22. mája večer v autobuse linky 83 medzi zastávkami SAV a Damborského v Bratislave fyzicky a verbálne napadnúť manželský pár vo veku 50 a 52 rokov, ktorý ich upozornil na hlučné a neslušné správanie. "Zatiaľ čo prvý z dvoch obvinených zavretými päsťami niekoľkokrát udrel oboch manželov a jednému z nich tým spôsobil ťažké zranenia v oblasti hlavy, druhý obvinený sa následne začal so zdvihnutými rukami manželom vyhrážať zabitím," spresnila polícia. Po vystúpení z vozidla MHD mali obaja obvinení mladíci v blízkosti manželov uviesť, že ak pôjdu na políciu, tak ich zabijú.

Výtržníci spôsobili manželom rôzne zranenia a zlomeniny v oblasti tváre. Za toto konanie boli obvinení za trestné činy ublíženia na zdraví, vydierania, nebezpečného vyhrážania a výtržníctva. V rámci vyšetrovania sa polícii prihlásili svedkovia, ktorí pomohli k objasneniu incidentu.