Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Regióny

Mladík údajne zavraždil priateľku, polícia ho už obvinila

Ilustračné foto. Foto: TASR/Lukáš Valentovič

Počas hádky mal mladý muž zaútočiť nožom s 20-centimetrovou čepeľou na svoju priateľku. Obvinený bol v čase spáchania skutku pod vplyvom alkoholu.

Prešov 19. novembra (TASR) – Trest odňatia slobody na 15 až 20 rokov hrozí v prípade dokázania viny 21-ročnému mužovi z Michaloviec, ktorý mal v noci nadnes pred jedným z barov v Prešove nožom bodnúť svoju priateľku.

Hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove Daniel Džobanik informoval, že žena zraneniam podľahla a polícia mladíka obvinila z obzvlášť závažného zločinu vraždy.

Spresnil, že žena sa dnes v čase okolo 2. hodiny ráno sama vracala z diskotéky a obvinený ju zastavil na Plzenskej ulici. Dvojica zašla pod prístrešok blízkeho baru, kde sa hádali ohľadom ich vzťahu.

"Počas hádky mal obvinený vytiahnuť nôž s približne 20-centimetrovou čepeľou a bodnúť ním ženu najprv do brucha a potom do chrbta. Následne privolal záchranku, ktorá ženu previezla do nemocnice," uviedol policajný hovorca.

Doplnil, že spolu so záchrankou prišli aj policajti, ktorí obvineného na mieste zadržali. Žena napriek snahe lekárov zraneniam krátko pred 06.00 h podľahla.

Podľa policajnej správy bol obvinený v čase spáchania skutku pod vplyvom alkoholu. Vyšetrovateľ spracoval podnet na vzatie do väzby a do rozhodnutia súdu bude obvinený umiestnený v cele policajného zaistenia.