Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

V Michalovciach vybudovali prvý výbeh pre psov

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Pavel Neubauer

V areáli sa nachádza kôš na exkrementy a komunálny odpad, lavičky pre majiteľov psíkov, priestor pre vykonanie potreby psa, šikmá lavička pre psov a prekážkové dráhy z pneumatík.

Michalovce 20. novembra (TASR) – Michalovce majú svoj prvý výbeh pre psov. Vybudovali ho na Leningradskej ulici. Ako TASR informovala Adela Vojnová z michalovskej radnice, jeho plocha predstavuje 1687 metrov štvorcových.

"Prístup na venčovisko je zabezpečený atypickou dvojitou bránou pre vstup so psami a veľkou bránou pre vstup techniky na údržbu stromov a zelene," priblížila. V areáli sa podľa jej ďalších slov nachádza kôš na exkrementy a komunálny odpad, dve lavičky pre majiteľov psíkov, priestor pre vykonanie potreby psa, šikmá lavička pre psov a dve prekážkové dráhy z pneumatík pre menšie a väčšie psy. "V tomto priestore boli vybudované aj spevnené plochy pri vstupe do výbehu a pri lavičkách," dodala.

Stavebnému konaniu a výstavbe predchádzalo stretnutie s vlastníkmi garáží. "Na základe ich návrhu sa výbeh situoval na pozemku mesta Michalovce tak, že sa ako jedna strana oplotenia o dĺžke 71,5 metra využila zadná strana múru garáží. Ich požiadavka bola, aby časť oplotenia od Sobraneckej cesty v dĺžke 23,6 metra bola realizovaná ako pokračujúci múr. Zvyšné dve strany z hľadiska prehľadnosti cestnej premávky boli navrhnuté z oplastovaného pletiva," priblížila Vojnová.

Rozpočtový náklad stavby bol, ako ďalej uviedla, takmer 18.000 eur. "Kolaudačné rozhodnutie nadobudlo právoplatnosť 13. novembra," uzavrela.