Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

V Michalovciach tancovali karičku, prekonali rekord z vlaňajšku

Ilustračná snímka Foto: TASR/Branislav Račko

Karička - tanec priateľstva je súčasťou tradičných Zemplínskych slávností.

Michalovce 19. augusta (TASR) – V centre Michaloviec si dnes zatancovalo karičku spolu 444 ľudí. Prekonali tak rekord z minulého roka, keď tento tradičný ľudový kruhový tanec na jednom mieste odtancovalo 350 nadšencov.

Karička - tanec priateľstva je súčasťou tradičných Zemplínskych slávností, ktoré v meste organizujú už po 58. raz. "Snažíme sa do toho zapojiť nielen súbory, ktoré vystupujú počas slávností, ale aj návštevníkov festivalu a vytvoriť tak krásny zážitok z tohto podujatia," uviedla pre TASR riaditeľka Mestského kultúrneho strediska v Michalovciach Milada Tomková. V tomto roku sa podľa jej ďalších slov prihlásilo viacero jednotlivcov.

Už niekoľko dní pred samotným podujatím si mohli záujemcovia pozrieť na internete aj inštruktážne video tancovania karičky v podaní domáceho folklórneho súboru Zemplín, ktorý tanečníkov sprevádzal aj počas dnešného dňa.

Folklórny festival spevu a tanca pokračuje dnes a v nedeľu (20.8.) programom, v ktorom účinkujú telesá zo Slovenska, Maďarska, ale aj Ukrajiny. Zároveň prebieha v meste aj Zemplínsky jarmok, počas ktorého si môžu návštevníci pozrieť napríklad uličku remesiel, na Obchodnej ulici je pripravených viac ako 130 predajných stánkov s rôznym tovarom. K dispozícii je tiež 20 občerstvovacích stánkov priamo na jarmočnisku.