Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Regióny

Mestský policajt, ktorý pálil vlajku EÚ, už pre mesto nepracuje

Pochod Spoločne za slušný a bezpečný život na Slovensku sa konal v sobotu 10. novembra 2012 z bratislavskej Hlavnej stanice cez Štefánikovu ulicu, Palisády na Bratislavský hrad. Foto: TASR/Štefan Puškáš

Marián M., ktorý mal blízko aj k Slovenskej pospolitosti, pálil vlajku 10. novembra pod bránami Bratislavského hradu na konci pochodu s názvom Spoločne za slušný a bezpečný život na Slovensku.

Bratislava/Trnava 19. novembra (TASR) - Po štyri a pol roku v uniforme dnes skončil v Mestskej polícii mesta Trnava Marián M., ktorý je v súvislosti s podpálením vlajky Európskej únie (EÚ) obvinený z výtržníctva. O ukončenie pracovného pomeru požiadal sám.

"Na základe jeho žiadosti o ukončenie pracovného pomeru dohodou sme mu dnes vyhoveli," povedal TASR náčelník trnavskej mestskej polície Igor Keleši. Marián M. odišiel bez odstupného, svoju žiadosť zdôvodnil tým, že nechce poškodzovať dobré meno mesta. "Nakoľko som obvinený, tak nechcem robiť problémy ani mestu, ani nikomu," povedal Marián M. Čím sa bude živiť zatiaľ nevie, chce sa viac venovať rodine.

Bývalý šéf Matice slovenskej v Púchove Marián M., ktorý mal blízko aj k Slovenskej pospolitosti, pálil vlajku 10. novembra pod bránami Bratislavského hradu na konci pochodu s názvom Spoločne za slušný a bezpečný život na Slovensku. Zorganizoval ho spolu s Oskarom Dobrovodským z Malaciek, ktorý má dlhodobé spory so svojimi neprispôsobivými susedmi. Okrem Mariána M. policajti obvinili pre pálenie vlajky aj Štefana P.
Pochod Spoločne za slušný a bezpečný život na Slovensku vyvrcholil pred bránami Bratislavského hradu.
Foto: TASR/Štefan Puškáš

Okresný súd Bratislava I ich 13. novembra uznal trestným rozkazom za vinných. Mariána M. podľa hovorcu bratislavských súdov Pavla Adamčiaka potrestal peňažným trestom 300 eur a dvojročným zákazom pobytu na území Bratislavy. Štefan P. dostal peňažný trest 500 eur a dvojročný zákaz pobytu v hlavnom meste. Rozhodnutie nie je právoplatné, pretože obvinení voči nemu podali odpor. Nasledovať bude súdne pojednávanie. Marián M. si nemyslí, že spáchal trestný čin a verí, že súd jeho konanie prekvalifikuje na priestupok.