Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Regióny

Mestskí poslanci v Žiare nad Hronom dostali nové služobné tablety

Ilustračné foto Foto: TASR/AP

Žiarski poslanci doteraz nemali služobné počítače, na rokovaniach používajú materiály v tlačenej papierovej forme. Nákupom novej techniky sa to zmení .

Žiar nad Hronom 29. septembra (TASR) - Žiarski mestskí poslanci dnes dostali nové služobné tablety. Nová technika ich odbremení od pracovných materiálov v papierovej podobe, využívať ich budú aj pri hlasovaní počas rokovania mestského zastupiteľstva (MsZ). "Od budúceho zasadnutia zastupiteľstva vylúčime hlasovacie zariadenie, ktoré v súčasnosti používame. Počas každého rokovania je s ním nejaký problém, je totiž zastarané," priblížil primátor Peter Antal.

Samospráva sa tak podľa jeho slov rozhodla ísť modernou cestou a pre poslancov zakúpila tablety, v ktorých je nainštalovaná aplikácia na hlasovanie. Samotné hlasovanie bude možné len prostredníctvom jedinečného prístupu, takže sa neobávajú zneužitia.

Žiarski poslanci doteraz nemali služobné počítače, na rokovaniach používajú materiály v tlačenej papierovej forme. Nákupom novej techniky sa zmení aj to. Podľa Antala budú materiály v papierovej podobe dostávať len na vyžiadanie a všetky budú v elektronickej forme.

Mesto zakúpilo celkom 22 tabletov, 19 z nich je určených pre poslancov, tri sú záložné. "Ich cena je výsledkom verejného obstarávania. Jeden stál 319 eur bez DPH," doplnil hovorca mesta Martin Baláž.