Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 3. máj 2024Meniny má Galina
< sekcia Regióny

Mestská polícia v B. Bystrici posilnila hliadky

Ilustračná snímka. Foto: TASR - František Iván

Na území Banskej Bystrice je 16 cintorínov, ktoré sú v správe mestskej organizácie Záhradnícke a rekreačné služby.

Banská Bystrica 1. novembra (TASR) - Počas dušičkových sviatkov Mestská polícia (MsP) v Banskej Bystrici posilnila hliadky v okolí banskobystrických cintorínov. V týchto dňoch dochádza k zvýšenému náporu návštevníkov, preto ich intenzívnejšie monitoruje, dohliada na pohyb motorových vozidiel a v prípade potreby je pripravená ľudí usmerniť. Informovala o tom MsP na sociálnej sieti.

"Apelujeme na rešpektovanie pokynov príslušníkov, ako aj dopravného značenia. V čase návštevy miesta posledného odpočinku svojich blízkych si netreba nechávať v aute cennosti, doklady či tašky s peňaženkami," upozornili mestskí policajti.

MsP súčasne v tomto období pripravila bezpečnostnú akciu, v rámci ktorej sa zameriava na viditeľnosť chodcov. Pri vstupoch na cintoríny preventívne informuje okoloidúcich o dôležitosti používania reflexných prvkov.

Na území Banskej Bystrice je 16 cintorínov, ktoré sú v správe mestskej organizácie Záhradnícke a rekreačné služby. Na rímskokatolíckom cintoríne na Námestí Š. Moysesa sú na bránach oboch vstupov, teda zo spodnej i hornej časti, vyvesené informačné tabule nezaplatených hrobových miest. Údaje sú ku koncu decembra roku 2020. Správca žiada všetkých, ktorí nemajú uhradený nájom za hrobové miesto alebo uzatvorenú nájomnú zmluvu, aby sa obrátili na správu cintorínov v Kremničke.

Banskobystrická samospráva zároveň vyzýva návštevníkov cintorínov, aby si pamiatku svojich blízkych uctili ekologickejšie, teda bez plastových kvetov, kytíc či výzdob, a skôr siahli po živých kvetoch a spomienkových predmetoch z prírodných materiálov.