Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Regióny

Mesto Žilina žiada voličov, aby si hlasovací preukaz vybavili čím skôr

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Po skúsenostiach z minulosti radnica upozorňuje, že v prípade zvýšeného záujmu a malého časového priestoru im pracovníci nemusia preukaz stihnúť vydať.

Žilina 20. marca (TASR) - Mesto Žilina upozorňuje obyvateľov, aby si vybavenie hlasovacieho preukazu k prezidentským voľbám nenechávali na poslednú chvíľu. Posledný možný termín na jeho vybavenie je v piatok (22. 3.). Tí, ktorí majú v pláne s týmto cieľom navštíviť klientske centrum, by tak mali urobiť v dostatočnom časovom predstihu. TASR o tom v stredu informovala Zuzana Ondrášová z komunikačného odboru žilinskej radnice.

Vydať hlasovací preukaz je možné najneskôr do 14.00 h. Po skúsenostiach z minulosti však radnica upozorňuje, že v prípade zvýšeného záujmu a malého časového priestoru im pracovníci nemusia preukaz stihnúť vydať ani vtedy, ak sa občania na miesto dostavia niekoľko minút pred ukončením vydávania. "Preto dôrazne apelujeme na voličov, aby si návštevu mestského úradu nenechávali na poslednú chvíľu a vybavili si svoj hlasovací preukaz bez zbytočnému stresu," povedala vedúca organizačného oddelenia Mestského úradu v Žiline Katarína Tomášová.

V sobotu (23. 3.) sa na Slovensku uskutoční prvé kolo volieb hlavy štátu. V rámci Žiliny zriadia 79 volebných okrskov. Ich zoznam spolu s adresou nájdu voliči na webovej stránke mesta. Pokiaľ volič nebude môcť hlasovať vo volebnom okrsku v mieste svojho trvalého bydliska, môže požiadať osobne o vydanie hlasovacieho preukazu. Ten mu umožní odvoliť kdekoľvek na Slovensku.