Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Regióny

Mesto Prešov investuje do materských škôl, trom zvýši kapacitu

Ilustračná snímka Foto: TASR/František Iván

Aktuálne sa v Prešove rekonštruujú aj materské školy na uliciach Čapajevova, Važecká a Sládkovičova.

Prešov 16. decembra (TASR) – Prešovská samospráva investovala do obnovy objektov materskej školy na Sabinovskej ulici. Podľa mesta sú nielen krajšie, ale aj energeticky úspornejšie. Pracuje aj na rekonštrukcii ďalších škôlok, tri budú mať aj väčšiu kapacitu.

Rekonštrukčné práce na budovách škôlky na Sabinovskej ulici zahŕňali predovšetkým odstránenie porúch vyvolaných tepelnými mostmi a zlepšenie tepelno-technických vlastností konštrukcií. "V rámci stavebných úprav sa tak zateplili fasády, zhotovilo sa nové oplechovanie vonkajších parapetov i atiky a súčasne sa uskutočnila aj rekonštrukcia terás jednotlivých pavilónov," uvádza sa na webe samosprávy. Celková cena diela, ktoré mesto financovalo z vlastných zdrojov, predstavuje takmer 180.000 eur s DPH.

Aktuálne sa v Prešove rekonštruujú aj materské školy na uliciach Čapajevova, Važecká a Sládkovičova. "Tie budú nielen energeticky úspornejšie a estetickejšie, ale zároveň budú mať aj celkovú vyššiu kapacitu o takmer 60 žiakov," píše sa na stránke. Posledná menovaná bude podľa mesta dokončená začiatkom budúceho roka, spomínané dve ďalšie dokončia do konca školského roka. "V jarných mesiacoch roka 2019 sa začne aj s rekonštrukciou materskej školy na Bratislavskej ulici," informuje mesto.

Okrem týchto aktivít samospráva zrealizovala aj opravy na Základnej škole Matice slovenskej. "Predmetom stavebných prác bolo dokončenie vnútorných úprav vstupnej časti školy a tiež spojovacích chodieb," uvádza samospráva na internete. Realizovali tam dlažby, maľby a kúrenie. Súčasťou rekonštrukcie bolo okrem iného aj nové osvetlenie priestorov chodby a zriadenie zádveria s novými vstupnými dverami. Zároveň upravili odvedenia dažďových vôd zo strechy spojovacej chodby. Celkové náklady na dokončenie prác na tejto škole boli v objeme takmer 55.000 eur vrátane DPH.