Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

POZOR: Takéto zmeny vás neminú v slovenskej doprave

Ilustračné foto. Foto: TASR/František Iván

Medzi Hnúšťou a Tisovcom je päť dní vlaková výluka. Obmedzenia prinesie aj oprava trate Zbehy - Alekšince.

Hnúšťa/Tisovec 19. júna (TASR) – Päťdňovú výluku osobnej železničnej dopravy si vyžiadajú práce, ktoré od dnešného dňa do 23. júna vykonávajú železničiari na trati medzi mestami Hnúšťa a Tisovec v Rimavskosobotskom okrese. O výluke informuje Železničná spoločnosť Slovensko na svojej internetovej stránke.

„V dôsledku tejto výluky sú v časoch od 7.50 do 13.30 h autobusovou dopravou nahradené vlaky Os 6704, Os 6706, Os 6707, Os 6708 a Os 6709,“ konkretizovali železničiari s tým, že v náhradnej autobusovej doprave je vylúčená preprava bicyklov. Bližšie informácie o preprave batožín podajú zamestnanci osobných pokladníc alebo ich je možné získať na telefónnom čísle 18 188.

Oprava trate Zbehy - Alekšince spôsobí obmedzenia v železničnej doprave



Železnice Slovenskej republiky (ŽSR) budú v utorok 20. júna v čase od 8.20 do 14.00 hodiny realizovať výlukové práce v úseku Zbehy - Alekšince.

V rámci výluky sa v uvedenom medzistaničnom úseku zrealizujú činnosti spojené s výmenou príchytiek z dôvodu nedostatočnej držebnosti upevňovadiel. Práce vykonávajú ŽSR vlastnými personálnymi kapacitami.

„Keďže ide o jednokoľajný medzistaničný úsek, cestujúci budú prepravovaní náhradnou autobusovou dopravou, ktorú zabezpečuje dopravca - Železničná spoločnosť Slovensko,“ informovala hovorkyňa ŽSR Martina Pavliková.

Zložitá križovatka pri mestskom úrade v Zlatých Moravciach sa má zmeniť na okružnú



Nebezpečná križovatka pri budove Mestského úradu v Zlatých Moravciach by sa mohla už čoskoro zmeniť na jednoduchšiu a prehľadnejšiu. Mesto už začalo s prípravou jej prestavby na okružnú.

O prestavbe križovatky sa v Zlatých Moravciach hovorí dlhé roky. Už minulé vedenie mesta ju považovalo za neprehľadnú, pretože sa v nej schádza viacero frekventovaných mestských komunikácií. Pri zvýšenej intenzite dopravy je navyše iba veľmi ťažko prejazdná.

Ilustračné foto.
Foto: TASR


Mestskí poslanci na jej vybudovanie vyčlenili sumu 200.000 eur. Podľa informácií, ktoré zverejnil magistrát na mestskej webovej stránke, by sa s jej výstavbou mohlo začať na jeseň tohto roku.

Ako informovalo mesto, platné územné rozhodnutie pre realizáciu projektu je už vydané a spracovaná je aj projektová dokumentácia pre vydanie stavebného povolenia.

Celková hodnota prác je vyčíslená na viac ako 470.000 eur. Okrem mesta na vybudovanie križovatky prispeje aj Nitriansky samosprávny kraj sumou vyše 187.000 eur a vodárne, ktoré investujú viac ako 76.000 eur.

Cyklistické majstrovstvá si vyžiadajú dopravné obmedzenia



Majstrovstvá SR a ČR v cestnej cyklistike, ktoré sa budú tento týždeň (22.-25.6.) konať v Žiari nad Hronom, si vyžiadajú početné dopravné obmedzenia. "Najzásadnejším bude to, že počas štyroch dní konania pretekov bude uzatvorená Ulica SNP. Všetkým vodičom, ktorí by chceli prechádzať cez mesto, odporúčame použiť obchvat na R2 smerom na Prievidzu," priblížil hovorca mesta Martin Baláž.

Obmedzenia sa dotknú aj hlavného ťahu na Handlovú, kde budú v sobotu a nedeľu prebiehať cestné preteky. "Policajtmi bude obojsmerná premávka riadená v jednom pruhu," podotkol Baláž. S dopravnými výlukami počas štvordňových pretekov treba rátať aj smerom do okolitých obcí, či v niektorých uliciach v centre mesta.

Obyvatelia aj návštevníci nájdu presnú informácie o dopravných obmedzeniach na internetovej stránke pretekov a stránke mesta. "Takisto tam nájdu podrobne spracované možnosti parkovania počas hlavných nedeľných pretekov, ktorých sa zúčastní aj Peter Sagan, kde očakávame 20.000 až 30.000 návštevníkov," priblížil Baláž s tým, že organizátori zabezpečili aj kyvadlovú dopravu.

"Preteky sa budú dať sledovať kdekoľvek na trati. V tejto súvislosti chceme upozorniť divákov, aby rešpektovali zábrany a aby cez ne neprechádzali. Taktiež, aby rešpektovali bezpečnosť pretekárov, nevbiehali do cesty a podobne," dodal hovorca mesta.

Majstrovstvá Slovenskej a Českej republiky v cestnej cyklistike 2017 organizuje Občianske združenie Cyklistika 2017 v spolupráci s Mestským športovým klubom, mestom Žiar nad Hronom a Slovenským zväzom cyklistiky.