Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Regióny

Majstrovstvá Prešova v sánkovaní ponúknu šport i zábavu

Ilustračné foto z majstrovskej sánkovačky v Prešove minulý rok. Foto: TASR/Milan Kapusta

Súťažiaci budú môcť získavať body aj za to, ako majú vytúningované sane alebo sa predvedú na nejakom originálnom spúšťadle.

Prešov 31. januára (TASR) – Svah na kopci Bikoš na Sídlisku III v metropole Šariša bude v sobotu (2. 2.) patriť priaznivcom sánkovania. Po druhýkrát v histórii sa tu uskutočnia Otvorené majstrovstvá Prešova v sánkovaní, na ktorých organizátori očakávajú desiatky súťažiacich z mesta i jeho okolia.

Registrácia pretekárov bude do 12. hodiny na svahu za budovou Základnej školy na ulici Mirka Nešpora. Cieľom podujatia, ktoré pripravuje OZ Otvorená dielňa je vytvoriť priestor na športové vyžitie, pretože sánky sú dostupné pre každého. Úsilím usporiadateľov však je pripraviť príjemné a zábavné podujatie pre všetkých, ktorí majú radi zimu.

Štyri súťažné kategórie

„Pre milovníkov zimných športov máme pripravené štyri súťažné kategórie. Okrem zjazdových disciplín pre pretekárov do 15 a nad 15 rokov, kde sa bude individuálne hodnotiť rýchlosť, budú aj niekoľkokolové súťaže s hromadným štartom, pri ktorých budú môcť svoju šikovnosť súťažiaci konfrontovať vo vzájomných súbojoch,“ vysvetlil organizátor majstrovstiev Michal Kačmár.

Podujatie nepochybne oživí aj súťaž v umeleckom dojme. Porota bude totiž hodnotiť aj výzor, oblečenie i masky súťažiacich ako aj štýl a prevedenie jazdy pred divákmi.

„Súťažiaci budú môcť získavať body aj za to, ako majú vytúningované sane alebo sa predvedú na nejakom originálnom spúšťadle. Keďže takýmto spôsobom už trochu zachádzame aj do výtvarného umenia, chceme dať priestor aj literárnym tvorcom. Radi si vypočujeme básničku o sánkovaní,“ povedal Kačmár.

Pre účastníkov pripravené občerstvenie a ceny

Ilustračné foto z majstrovskej sánkovačky v Prešove minulý rok.
Foto: TASR/Milan Kapusta
Organizátori pre účastníkov pripravili občerstvenie a množstvo zaujímavých vecných cien. Podmienkou súťaže v prípade pretekárov do 18 rokov je vyhlásenie podpísané od rodičov, formulár záujemcovia nájdu na www.sankovanie.presova.sk.

„Máme síce mierne oteplenie, ale dnes sme boli skontrolovať trať a snehový základ je stále dobrý. V najbližších dňoch očakávame, že by nám mohlo pripadnúť trochu snehu. Verím, že počasie nám bude priať a príde veľa detí i tých skôr narodených,“ hovorí Kačmár. Dodáva, že v prípade nepriaznivých podmienok bude podujatie preložené na iný termín.