Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 18. máj 2024Meniny má Viola
< sekcia Regióny

Lokality pod Chopkom v Nízkych Tatrách vyčistilo 261 dobrovoľníkov

Na archívnej snímke výhľad z Chopka na Nízke Tatry. Foto: TASR - Miroslava Mlynárová

Starosta Demänovskej Doliny Richard Bros zhodnotil, že odpadu je celkovo menej, no stále sa nájde a vždy plnia desiatky vriec.

Demänovská Dolina 3. mája (TASR) - Lokality pod Chopkom v Nízkych Tatrách v piatok upratovalo 261 dobrovoľníkov z troch krajín. TASR o tom informovala Katarína Šarafínová z Oblastnej organizácie cestovného ruchu (OOCR) Región Liptov.

"Registráciu na podujatie sme museli uzavrieť už po troch dňoch, pretože sme naplnili kapacity na severnej aj južnej strane Chopku. Napriek presunu podujatia na nový termín ľudia prišli a pomohli nám po sezóne urobiť poriadok nielen v stredisku, ale aj v okolí Vrbického plesa či na okolitých chodníkoch a zjazdovkách," uviedol riaditeľ tamojšieho lyžiarskeho strediska Jiří Trumpeš.

Starosta Demänovskej Doliny Richard Bros zhodnotil, že odpadu je celkovo menej, no stále sa nájde a vždy plnia desiatky vriec. "Našli sme zvyšky bobov, blatníkov, odpad zo sladkostí, zvyšky plastových fliaš aj krabičiek od cigariet," vymenoval.

Ekologickú aktivitu vnímajú aj ako súčasť príprav Liptova na letnú sezónu. Doterajších 13. ročníkov podujatia pomohlo zbaviť Demänovskú dolinu nielen stoviek vriec odpadu, ale v spolupráci s urbármi vysadili aj tisícky nových stromov.