Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Regióny

Lietadlo z dráhy bratislavského letiska presunú v najbližších dňoch

Na nákladnom lietadle spoločnosti DHL došlo pri pristávaní k poruche prednej podvozkovej nohy, čo si vyžiadalo asistenciu záchranných zložiek. Foto: TASR/Michal Svítok

Poškodené lietadlo spoločnosti DHL stále blokuje jednu zo vzletovo-pristávacích dráh, letisko preto zatiaľ na vybavenie letov využíva len druhú dráhu.

Bratislava 19. novembra (TASR) - Poškodené lietadlo, ktoré je od piatka (16. 11.) na jednej vzletovo-pristávacej dráhe bratislavského letiska, z nej presunú mimo vyhradenej bezpečnostnej zóny do konca týždňa.

"Vzhľadom na aktuálne poveternostné podmienky a náročnosť prípravných prác súvisiacich so zhromažďovaním špeciálnej techniky je predpoklad, že k samotnému procesu manipulácie s lietadlom dôjde v priebehu nasledujúcich dní," konštatovala pre TASR hovorkyňa letiska Dana Madunická.

Vysvetlila, že proces manipulácie s lietadlom je v plnej kompetencii jej majiteľa v spolupráci s poisťovňou, a to napriek tomu, že udalosť sa stala na bratislavskom letisku.

"Samozrejme, vyšetrovateľom leteckej nehody, ako aj všetkým zložkám, ktoré sa budú podieľať na vytiahnutí poškodeného lietadla, zabezpečujeme plnú podporu a súčinnosť v predmetnej veci, keďže lietadlo sa nachádza vo vyhradenej bezpečnostnej zóne letiska," dodala Madunická.

Lietadlo spoločnosti DHL zostalo na jednej z dvoch vzletovo-pristávacích dráh 16. 11. v skorých ranných hodinách. Na nákladnom lietadle došlo totiž pri pristávaní o 5.25 h k poruche prednej podvozkovej nohy, čo si vyžiadalo asistenciu záchranných zložiek. Pri tejto udalosti nedošlo k žiadnemu zraneniu osôb. Zablokovaná však zostala letová dráha, letisko na vybavenie letov preto využíva druhú dráhu.