Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

Údržba miestnych komunikácií sa uskutoční v celom Liptovskom Mikuláši

Ilustračné foto. Foto: TASR/František Iván

Najviac dopravne zaťažené cesty chce vedenie mesta opravovať tryskovou metódou.

Liptovský Mikuláš 16. mája (TASR) – Bežná údržba liptovskomikulášskych miestnych komunikácií, ktorú radnica spustila v stredu, sa bude týkať všetkých častí mesta. Najviac dopravne zaťažené cesty chce vedenie mesta opravovať tryskovou metódou. TASR o tom informovala hovorkyňa mesta Liptovský Mikuláš Viktória Čapčíková.

"Táto technológia je vhodná na opravu výtlkov menšieho rozsahu a opravu začínajúcich chýb vo vozovkách, čím sa zabezpečí ich dlhšia životnosť a predíde sa poruchám vozoviek vo väčšom rozsahu v budúcnosti," vysvetlil riaditeľ Verejnoprospešných služieb (VPS) Liptovský Mikuláš Dušan Grešo. Výhodou je podľa neho aj rýchlosť opravy výtlku, ktorá trvá prakticky niekoľko desiatok sekúnd. Klasická oprava výtlku trvá niekoľko desiatok minút.

Opravy sa budú realizovať na hlavných miestnych komunikáciách prakticky vo všetkých mestských častiach – týka sa to ulíc Palúčanská, Demänovská, Lesnícka, Majeríkova, Jesenského, Československej brigády, Družstevná, Kuzmányho, Štefánikova, Podtatranského, Zápotockého, Vrbická, Priemyselná, Nová, Borbisova, Alexyho, Porubská. Údržba sa uskutoční taktiež prakticky v celej mestskej časti Podbreziny a na komunikáciách v Demänovej, Bodiciach a Liptovskej Ondrašovej.

"Poškodenia väčšieho rozsahu sa opravujú a aj naďalej budú opravovať klasickou metódou, veľkoplošnejšími opravami a taktiež komplexnými opravami celých komunikácií," uzavrela hovorkyňa mesta.