Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Regióny

Na predsedu KSK by mal kandidovať aj V. Gürtler

Strana 7 statočných vznikla v roku 2013 a voľby do Vyššieho územného celku sú jej prvými oficiálnymi voľbami.

Košice 15. septembra (TASR) - Na zasadnutí Republikovej rady strany 7 statočných regionálna strana Slovenska, ktoré sa konalo v piatok (13. 9.) v Košiciach, bolo schválených prvých sedem kandidátov strany na poslancov v Prešovskom a Košickom samosprávnom kraji (KSK). Zároveň bol schválený Vladimír Gürtler ako kandidát strany na post predsedu Košického samosprávneho kraja (KSK). Informoval o tom hovorca strany Ladislav Miko.

"Gürtler sa poďakoval prítomným za prejavenú dôveru a konštatoval, že jeho kandidatúra na predsedu KSK pomôže dostať viac do povedomia občanov stranu 7 statočných, ktorá je doteraz známa predovšetkým v Košiciach," uviedol hovorca. Za hlavné body svojho programu považuje Gürtler ekonomický rozvoj Košického kraja, zníženie nezamestnanosti a dôsledné riešenie otázky neprispôsobivých občanov. Tieto body programu chce kandidát na predsedu i jeho strana dosiahnuť prostredníctvom využívania nových nástrojov na stimuláciu ekonomiky, a to hlavne zavedením paralelnej meny popri euru zvanej Košický dukát.

Strana 7 statočných vznikla v roku 2013 a voľby do Vyššieho územného celku sú jej prvými oficiálnymi voľbami. "Hlavný predstaviteľ strany sa v minulosti pokúšal dostať ako nezávislý kandidát do parlamentnej politiky, dotiahol to však iba na post miestneho poslanca Košice-Sever. Symbolom regionálnej strany je kovbojský klobúk," doplnil Miko.

Gürtler podľa neho avizoval, že v krátkom čase odstúpi z funkcie podpredsedu predstavenstva spoločnosti Centrálny depozitár cenných papierov (CDCP) SR, a.s., v Bratislave, aby sa mohol naplno venovať kampani. V prípade zvolenia za predsedu VÚC, v celom rozsahu ukončí aj svoje pôsobenie v CDCP SR a vráti sa do Košíc.

Republiková rada strany 7 statočných okrem kandidáta predsedu kraja schválila aj prvých kandidátov za poslancov na východnom Slovensku. Do zastupiteľstva Prešovského samosprávneho okraja budú kandidovať Zuzana Angelovičová, Anna Lukáčová, Peter Uličný a Ľubomír Vasilišin. V KSK sa budú o post uchádzať Kosmas Bekiaris, Darina Kolesárová a Ladislav Miko.